Apparatuur

Gebruikte opnameapparatuur

 Voor het opnemen van deze podcast is de volgende apparatuur gebruikt. Hoewel ik nog maar twee opnames heb gemaakt voor deze specifieke podcast, is de bak met apparatuur al best groot. Zie hieronder de apparaten die tot nu toe zijn gebruikt

Veldrecorders

Onderstaande recorders zijn veldrecorders, of field recorders. 

M-Audio Microtrack 24/96

De Microtrack is een kleine recorder, ongeveer de grootte van een iPod Classic. Je kan hier best goeie opnames maken, fijn geluid, goeie aansluitingen. Tegenwoordig heb je een versie II hiervan, die is gelijk een stuk sneller en heeft een betere accu.

Fostex FR-2LE

De Fostex is een wat serieuzere recorder. Hij heeft twee volledige XLR aansluitingen en super stille versterkers. Hij is ongeveer zo groot als een broodtrommeltje.

Microfoons

Afhankelijk van het weer of mijn stemming, neem ik een van de onderstaande microfoons mee.

Sennheiser MD 42

Deze microfoon is gewoon niet stuk te krijgen en totaal windongevoelig. Het is een zogenaamde dynamische microfoon, ligt goed in de hand en is bedoeld voor elk weer reporter werk.

AKG C1000S

Deze microfoon is een condenser microfoon, gevoed door een 9 volt batterij blokje wat in de microfoon zelf zit. Lekker gevoelig, goeie dynamiek, niet gebruiken bij winderig weer. 

Hoofdtelefoons

Voor hoofdtelefoons gebruik ik meestal gesloten systemen. Niet persé goeie luister hoofdtelefoons, maar wel perfect om hetgeen te horen wat opgenomen word als er veel achtergrond lawaai is.

Sennheiser HD25

Stevig, niet kapot te krijgen en goed geluid in de midden en hoge tonen. De lage tonen ontbreken wel een beetje, maar die heb je meestal niet nodig bij veldopnames.

Sennheiser CX500

Deze dopjes gebruik ik meestal voor mijn iPod, maar zijn ook handig voor het kleine veldwerk.